Vreau Să Fiu Fermier!


Prima zi – Vreau Să Fiu Fermier! – a început cu o vizită la ferma Karpaten Meat, din Marpod. Am fost primiți cu căldură de către gazde, ni s-au prezentat principalele domenii de activitate ale firmei, am fost introduși în tainele domeniului zootehnic al acestor zile.

Mulțumim, Karpaten Meat!

Ziua a continuat cu deplasarea la Pensiunea Elisabeta, în Centrul Țării. Aici am fost așteptați cu bucate alese, ne-am bucurat de vrazele soarelui, ne-am cunoscut mai bine … Iar, mai apoi, fixarea și consolidarea noțiunilor, îndrumați de profesor Vasiu Veronica.

MULȚUMIM TUTUROR PENTRU MOMENTELE INTERESANTE ȘI FOARTE FRUMOASE.

Ziua 2 – Procesare – Vreau să fiu fermier!

Elevii primesc informații despre „drumul parcurs” de bovinele rasei Aberdeen Angus de la stadiul de îngrășare și finisare până la abatorizare, tranșare și produse oferite spre vânzare.A fost o zi deosebită in care am învățat câte ceva despre avantajele consumului de carne Angus, despre calitatea acestei cărni și faptul că merită să fi fermier, să crești și să valorifici carnea acestor animale.

Mulțumim firmei Karpaten-Meat pentru prezentarea făcută atât în fermă cât și la sala de tranșare de la Agnita.

Ziua 3 – Marketing – Vreau să fiu fermier!

Elevii primesc informații specifice activității de marketing dintr-o firmă.

Pentru a învăța „arta de a vinde produsele” am vizitat magazinul Carmangeriei Imperial Agnita și restaurantul „La Prut” by Carmangeria Imperial. Gazda noastră ne-a prezentat cu profesionalism și pasiune cum poți să dezvolti și să menti o afacere pe piața.

A fost o zi ce ne-a convins că dacă ești determinat și pasionat de ceea ce faci reușești!

Mulțumim Carmangeria Imperial Agnita!

A patra zi – Vreau să fiu fermier! – a început cu o vizită la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Sibiu.Au fost prezentate programele educaționale în domeniul agricol , dar și oportunitățile de finanțare pentru tinerii fermieri. De asemenea, tot în cadrul acestei vizite de studiu, elevilor li s-au prezentat modalitățile de dezvoltare și modernizare a propriilor afaceri, dar și oportunitățile pe care domeniul agricol le poate oferi în dezvoltarea carierei.

Vreau Să Fiu Fermier!